Mini-semester

Äntligen ska en av mina drömmar bli sanna!!!

 

Om bara 9 dagar sitter jag och ♥:at i Rom, förmodligen smuttar vi på vars ett glas vin efter att ha ätit en riktig Italiensk pizza ;)

*Lääängtar*

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Emma är lyckligare än NÅGONSIN!!!!

Åren har gått och jag har nu kommit upp i hela 25 år, ingen ungdom men heller inte någon gammal kärring ;) Hade ett samtal på jobb för ett tag sedan där vi diskuterade om man ville vara yngre respektive äldre. Min ena arbetskamrat som är 34 ville gärna komma ner på 20-talet igen och leva rövare. En annan som bara var 19 kunde absolut inte tänka sig att bli äldre, snarare yngre (!) Jag där emot stannar gärna precis där jag är... De höll på att få en chock när jag sa det. De kunde inte alls förstå varför jag inte skulle vilja gå tillbaka och leva mitt liv från 15 års ålder igen. 

Men så är det kanske när man är Nöjd, just nu trivs jag så otroligt mycket med mitt liv. Jag har genomgått några hårda perioder som jag inte skulle vilja behöva gå igenom igen. Det är inte så att jag ångrar någonting som har hänt i mitt liv, jag ser på var sak som en lärdom och att allt har ett syfte. Ta min sjukdom tex, den var ett rent helvete att ta sig igenom men när jag väl hade klarat av det blev jag en betydligt starkare och säkrare människa. Jag trivs bättre med mig själv nu och jag kan ta saker och ting lite lättare, allt behöver inte längre vara på blodigt allvar.

Just nu har det infunnit sig ett lugn i mitt liv. Jag har hittat mannen med stort M, han gör mig så otroligt lycklig och skulle absolut inte kunna tänka mig att vara utan honom. Just nu har jag dragit ner på aktiviteter runt om i mitt liv, just nu planerar jag inte in mer än vad jag verkligen kan njuta av. Vissa dagar han jag därför inte mycket mer än kanske träningen att ta hänsyn till men det känns faktiskt bra. Varför ska man bara göra en massa saker för att få dem avbockade, varför inte stanna upp och njuta lite av dem i stället?!?

 

Nu känner jag att jag svarar ut, har inte skrivit på länge och känner att jag mycket att få ut...  Ska stoppa nu innan ni somnar, ha ha.

Hörs snart igen =)


Tindra och matte ser till att njuta av sol...

100media_imag013 (MMS)

Tindra och matte ser till att njuta av solen och det fina vädret.


Update

Bloggen uppdateras inte =( Har dåligt med tid och så har nog tröttnat lite..

Men kan ändå berätta lite om föregående helg, även om det känns jätte länge sedan. På lördagen hade vi i alla fall säsongens sista match. Vi tog oss ann serietvåorna och förväntade oss tufft motstånd. Motståndet blev helt klart tufft men vi gjorde en bra insats. Trots förlust med 3-0 tror jag nog att laget allt som allt är nöjda med årets prestation.
Vi slutade 5/10.. vilken är den bästa placeringen på väldigt, väldigt länge om inte rent av någonsin =)

Nästa säsong kommer vi komma tillbaka och sikta änu högre. IFK Helsingborg Damer är här för att stanna!!!

Lördag-kvällen avslutades med fest hemm hos Emmy. Hon slog ihop födelsedagsfest med lagfest. En trevlig kväll, men med en ganska tidig hemgång.


Söndagen bjöd på enormt fint väder och vad passar inte bättre då än att vara ute och strosa. I hela 3 timmar var jag, hjärtat och mini-hjärtat ute och traskade. Andades in frisk luft, njöt utav solen och bara mådde underbart.

Älskar verkligen att vara ute, upptäcka ny platser och bara få lov att vara. Det är under dessa små, men ack så viktiga stunder, jag verkligen känner att livet har så mycket att ge.
*LOVE*


Färdig!

Bilen är lagad (Hjärtat fixade den lite snabbt och lätt, underbart!) och är numera också ombesiktigad. Fixt och färdig med andra ord. Nu är det bara vintersulorna som ska av och sommarpjuckorna som ska på.

2 nya däck är beställda och hemkomna så nu ska de bara sättas på plats med. Skönt och få det ur världen, bilar är inte min starkaste sida. Ingen blir gladare än jag när det går smärtfritt =)


Skogen

Nu när solen börjar titta fram, snön är smält och plusgraderna börjar uppenbara sig kommer jag ut på fler promenader i skogen med Tindra. Jag har dessutom hittat mig en ny sysselsättning (som om jag behövde fler) som gör att jag kommer ut mer. 

Har i några veckor nu sett fler nya ställen i och kring Helsingborg än vad jag har gjort på ett par år. Vår stad är fantstisk vilket man ofta missar när man tex bara går snabbaste vägen ner till stan..
Nu önskar jag bara att värmen börjar kan komma, låt våren komma på riktigt. Vill kunna hänga in vinterjackan i garderoben för denna vintern och klara mig på enbart skinn-pajen och en halsduk.
Den som väntar på nått gott....

Min helg

I fredags åkte jag och hjärtat ner till Höör för att leva lite husvagnsliv. En mysig kväll tillsammans med mina päron, några glas rödvin god mat och en massa spel gjorde kvällen till en mycket mysig och lyckad kväll.

lördag morgon vinkade vi "Hej då" till mina föräldrar då match nere i Svedala väntade på mig. Trots utan träning på två veckor gjorde jag en skaplig insats, mitt försvarspel börjar ta form. Nu är det (fortfarande) mottagen som ska sättas i fokus, jag är inte nöjd gör ens jag är 100 %:ig där!

Efter matchen som vi btw vann :D Satte pärlan siktet mot Helsingborg. Jag hade en mysig tjejkväll tillsammans med Elinor att se fram emot.
Kvällen började hemma hos Ellie med ananasdrinkar, snack och med melodifestival-finalen i bakgrunden.


Lilla söta Andréa som inte hade mycket för sig denna kväll drog på sig festoutfiten och joinade oss för lite vin och prat.
Kvällen fortsatte ner till stan, in om på någon inflyttningsfest där en kille helt klart trodde jag var en av hans gamla kompisar Kim, jaaa jag har ingen aning om han hade druckit för mycket ett eller om jag verkligen var så lik henne som han sa. Men han påpekade det flera gånger i alla fall. Läskigt med en dubbelgångare.

Efter inflyttningsfesten fortsatte vi ut, och av någon anledning hamnade vi på Bakom. Andréa kixade in oss gratis där (vilken tur för jag hade inte betalat en spänn i inträde) Vad är åldersgränsen 20+? Eller kanske 18? Jag kände mig i alla fall som farmor där inne. Även om stämningen var bra och musiken likaså blir det inte lika roligt att gå ut när människorna omkring en är små tölpar och som inte är rikigt torra bakom öronen.
Kvällen blev inte så långvarig då jag fortfarande var jätte förkyld och helt enkelt inte orkade att köra all in... Vilket nästan var ett måste där...
 
Det var en skaplig utgång men långt ifrån den roligaste. Nästa kommer bli såååå mycket bättre, det är jag helt 100 på! *Läääängtar*


En liten funderare

Under de senaste månaderna har jag haft lite dåligt samvete eftersom jag inte har aktiverat Tindra särskilt mycket. Det har varit kallt och mycket snö och inte varit så roligt att vara ute. Jag vet, det är bara undanflykter men det är sanningen.

 

NU funderar jag dock på att "sätta igång" henne igen. Träna lite inför någon/några lynadsklass I tävlingar. Det finns en hel del här i närheten i Maj. Så om jag börjar träna nu borde hon vara startklar tills dess.

Anledningen till att jag vill starta henne igen är för att se den lyckan i hennes ögon när hon får jobba och känna sig duktig är oslagbar. Alla hundar, djur och människor måste få uppleva possitiva saker. Ingenting gör mig så lycklig som när min lilla sessa är glad ♥


Sjuk...

Näsan rinner, huvudet spränger och det känns som om någon har tryckt ner en melon i halsen på mig och lämnat kvar den där. Med andra ord, Emmas hälsostatus är inte på topp =(

 

Dessutom har jag lyckats smitta ner min pojke plus att Tindra är lite hängig efter vaccinationen i måndags. Så just nu är hela familjen lite slitna och ligger hemma och kurerar sig.

Slänger in en söt liten bild på Tindra. Den lilla hunden med den jätte långa tungan. Hon får mig alltid att le :D


För oss kvinnor!

Idag är det Internationella kvinno dagen... Kvinnodagen som upplyser om ojämställdigheten melllan kvinnor och män. Vilket innebär att vi kvinnor ska bli upphissade på en tron medan våra män kysser våra fötter. Nä skämt och sido, så brutalt behöver det inte va... Men det ska bli intressant att se om någon man i min närhet uppvaktar mig lite extra denna dag...
Vad tror ni? Kommer det hända?


Min helg =)

Fredagen började som bekant med att jag skulle prova på att inte alls gå och lägga mig efter jobb på mogonen. Ett experiment som funkade så där.... Fram tills 12-snåret var det inga som helst problem. Jag hade saker att fixa, städade lite i lägenheten och donade med lite andra saker. Satte mig sedan ner för att äta och vila lite. Det gick också bra, i så där en timme men därefter rent ut sagt skrek kroppen efter sömn. Jag satt rakt upp och ner med vidöppna ögon och skakade i hela kroppen. Mina lill-fingrar och fötter domnade bort och huvudvärken kom som ett slagträ in i skallen.
Hur gärna jag än ville kämpa emot så gick det helt enkelt inte... Tog och gav vika för kroppen signaler och sov i soffan i två timmar. Mer vågade jag inte, risken var att jag vände fel på dygnet änu mer då.

Fredagen blev lite som den blev, jag gick runder som en vaken klubbad säl. Varje gång jag gick förbi en spegel på väla (ja Fredrik asade ut mig där för att handla kläder till honom) fick jag en smärre chock. Vidöppna ögon med pupiller stora som knappar och en färg i ansiktet som inte var av denna värld. Inte konstigt man blev rädd.

Anledningen till hela spektaklet var ju att jag skulle kunna komma i säng i tid på fredagkvällen men vad hände med Emma när solen gick ner och mörket började falla. Joo.. Jag blev pigg som en lärka! Men vad faaaan!!! Så vad har vi nu lärt oss av detta...  GÖR ALDRIG OM DETTA EXPERIMENT!

Lördagen började (efter en orolig natts sömn) med match för min del. Det var Örkelljunga som var på plats för att försöka sno med sig tre fina poäng hem. Men denna morgon var IFK Helingborg på topp och gjorde nog säsongens bästa match. Vi utklassade Örkelljunga och stoppade välförtjänt ner våra tre poäng i fickan.

På kvällen var vi bjudna på fest. Redan klockan 17 skulle vi vara där vilket blev en aning stressigt då Fredrik spelade match efter mig. Men med nöd o näppe lyckades vi tajma in allt och komma i tid till festen (med så när som på 10 minuter)
Efter maten cirkulerade detta "stöt"-spelet runder.... Ett spel där det gäller att vara snabbast på knappen för att undvika elchockar.

Wanna have a bite?!?

Jag och födelsedagsprinsessan =)

Lördagen bjöd på många härliga skratt och mycket nya hyss med helt nya männiksor. En lördag att minnas ;)


Uppdatering... vad är det?!?

Ja jag vet... dålig uppdatering på bloggen under helgerna =( Men har dock hela kameran full med bilder så nya inlägg kommer under måndagen, så kolla tillbaka in då vet ja! :D


Heeeeelg!

Det är nu jag börjar leva... Helgen är ju här :D

Sitter i skrivandets stund hemma i soffan, tittar på klockan och konstaterar att jag har varit uppe i 19 timmar nu. Min tanke för dagen var att inte alls gå och lägga mig nu på morgonen efter jobb, utan i stället hålla igång hela dagen för att kunna somna i tid i kväll....

Varför nu detta då? Joo... så här är det.... Jag jobbar ständig natt och kroppen är nu efter ett ett halvår inställd på att vara vaken på dygnets mörka timmar och sova under de ljusa. Med det menas att under fredagen kan jag inte somna för ens tidigast 04-05 på lördag morgon... Inte alls så kul när helgen ofta innehåller match på förmiddagen.
Jag har spelat match med 1,5 timmes sömn i bagaget vilket inte är till att rekommendera :(

Eftersom att jag har testat att bara sova några enstaka timmar på fredagen, dvs gå upp riktigt tidigt för att kunna somna på kvällen igen men utan något bra resultat så tänkte jag därför testa idag att inte gå och lägga mig alls...
Men nu så här efter 19 timmar utan sömn börjar jag känna mig sliten, sov dessutom inte särskilt bra dagen innan... Kroppen har nu börjat skaka, mina fingrar domnar bort stundvis och jag känner att huvudvärken är på väg. Vad fasiken ska jag göra...?

Vet ärligt talat inte om jag pallar 13-14 timmar till... Eller rent viljemässigt hade jag väl kunnat göra det men frågan är hur bra jag kommer må på kuppen.. Kommer kroppen att ge vika, kanske blir jag sjuk eftersom kroppen inte får chans till återhämtning... aja..
Får helt enkelt se hur jag gör.

NU är det iaf helg och som vanligt har jag massor med roliga saker att se fram emot. Me like!

Bilprovningen

Idag var det dax för lilla UPO att åka in till bilprovningen och få gå igenom den årlig kontrollen. Eftersom detta är min första bil, var detta också min första besiktning.

Tror inte jag var en dryg "kund". Jag frågade lite men försökte ändå hålla mig undan så gott som det gick. Hade dock en trevlig ung kille som besiktningsman, så det var bara att koppla på charmen för att få igenom bilen.

Jag vet inte om det var brist på charm eller om det helt enkelt var så att bilen var dålig, för ombesiktning blir det i alla fall. Vänster broms bak tog inte alls på handbromsen... Han trodde till och med att nån vajer var av... aja. Är bilarna dåliga ska dom klart underkännas, så jag tar det inte som om det var bristen på charm från min sida ;)

 

Tur att man har träffat en Kille som är mekare... ha ha. Så nu gäller det verkligen att ta fram alla knep och resurser till charm man har för att få honom att fixa den :D Tror ni jag klarar det?!? Ha ha... det återstår och se...

To be continued...


Kalajs

I helgen var det kalas för min finaste päron som fyllde år. Ut till Lerberget för god mat och trevligt sällskap. Älskar verkligen att umgås med familjen, har ingen jätte sotor familj men den lilla jag har älskar jag!

 Självklart var mina två busiga systersöner där och jag som alltid har kameran med mig passade ju självklart på att ta ett par bilder på dem.

100% Bus :D


Emma älskaaaar!

Jag bara älskar min onepiece, det är jag och den mot världen :D


Friends

Hade fint besök hemma är om dagen. Det var inte mindre än Louise och Emilio som kom på en frukost/fika.
Emilio är så glad för Tindra, och blir överlycklig när han får klappa och bära henne.
*Sötnötarna*


RSS 2.0