Svedala-Helsningborg

Vi samlades vid halv tio tiden i morse för att köra ner till Svedala och spela volleybollmatch. När klockan ringde vid 8 ville jag bara dra täcket över huvudet och somna om igen. Jag ligger riktigt mycket back i min sömn, men duktig som man é så palla jag mig upp och fixade till allt som skulle göras innan matchen och åkte iväg till uppsamlingsplatsen. Där möter jag Fanny som berättar att det är jätte många som har hoppat av dagen innan matchen!! Rikitig dålig stil!!! Dock var vi 7 stycken tappra kandidater som for ner för att spela vårt bästa.
Svedala ligger i topp av tabellen så vi visste att vi skulle få möta på hårt motstånd, vilket vi kände av redan i första set där de vann med 25-4. Nästa set blev inte ett uns bättre, slutade med samma resultat. I tredje set vaknade vi till lite och spelade mer som ett lag.. lyckades nog skrapa ihopa 9 poäng eller nått. Men det var ren utklassning! Det finns en anledning till att Svedala ligger där de ligger i tabellen.
Lite trötta men inte sura efter matchen åkte vi till Svedala outlet för att shoppa kläder, tröstshoppa som Sanna sa. Hittade lite tröjor annars inget specielt.
Nu är jag helt slut... ska dock snart påf est. Vet inte alls hur det ska gå till men tanken är att jag ska komma iväg i alla fall. Vad gör ni ikväll charmtroll??

Tjejkväll

Igår var jag bjuden till tvillingarna i Hofterup på tjejmidda. Jag och My åkt ner ner tillsammans så vi var där (lite försennade) lite innan 19. Det bjöds på förätt, huvudrätt, efterrätt och vin. Jag var tvungen att köra så det blev inget vin för min del =( Det var en mysig och lugn kväll, med god  mat och trevligt sällskap. Vi tuffade iväg lite innan 1 snåret, var inte inte hemma och i säng för ens strax innan 2... och upp igen vid 8 i morse igen eftersom det skulle spelas match.


Nina, Louise, Jag, Sandra & Lykke. (My fotar men hon var ju självklart med hon med)

Slutbetyg

Gick och lade mig klockan 7 efter sista nattens jobb, tyvärr ringde väckarklockan redan 11! Hade ett möte i Svalöv att passa klockan 13. Som en del av er vet så har jag inte slutfört mitt gymnasie utbildning. Jag hoppade av en kurs strax innan studenten och hann aldrig läsa in de poäng som saknades. Jag fick mig tilldelat att läsa Internationella relationer men lyckades inte så bra med det. För det första så var det ett ämne som inte alls interesserade mig plus att jag har haft max otur när det gäller sparningar och datorer (går inte in närmare på vad som har hänt). Efter ett par års kämpande så fick jag veta att jag kunde få byta kurs och läsa något som intreserade mig mer (vilket de tidigare sagt var en omöjlighet) Jag hade inte jätte många kurser att välja på men lotten föll till sist på småföretagande.
Jag blev tilldelad en lärare (som jag aldrig träffat förr), och vi satte igång. Jag fick kurslitteratur att läsa igenom och kännde att jag äntligen hade fått en bra start. Då kommer nästa baksalg, jag blir rikigt dålig och är tvungen att vara sjukskriven i 1 år och genomgå tuffa behandlingar. Det fanns ingen möjlighet att försöka studera under den tiden.
Tog upp utbildningen när jag var på fötter igen, tyvärr har min motivation och suget för kursen försvunnit. Därför hade jag bestämt mig för att en gång för alla åka ner till Svalöv och reda ut vad som kunde vara bäst för mig. Jag pratade med min nuvarande mentor, Inger som har hand om betygen och även rektorn på skolan för att komma fram till vad som var bäst för mig. Vi kom överrens om att sätta ett IG som betyg på kursen internnationella relationer. Så nu har jag ett SLUTBETYG och inget "samlat betygsdokument" Det IG:et stör mig inte så mycket, för när jag läser om vad jag måste ha för behörighet  till den skolan jag vill söka in till, så krävs det att minst 90% av betygen är Godkända vilket jag har.
En tung last har lyfts från mina axlar och jag känner mig lite friare om än trött.... 4 timmar är alldeles för lite att sova. Men det var det värt =)


Kommer sakna skolan, bye bye!

Svalöv

Ska en gång för alla se till att få ett svar på om jag ska fortsätta med svalövskursen eller bara lägga ner den.... Så nu far jag till Svalöv. Brum brum....

Popkorn

Var ju nere på The Tivoli igår kväll för att kolla in artisterna i tävlngen Popkorn. 8Stone var först ut, tyvärr hade det inte anlänt så mycket folk när det drog igång att spela. Men vi som var där hejade och sjöng med i texterna.
De resterande banden var så där tyckte jag (missade ett när jag åt). Ett band vid namn Eva var duktiga på att spela men det var inte alls min typ av musik, jag blir lite avtänd när slutet på låtarna drar iväg... när det bara är en massa klinkande fram och tillbaka. Avsuta snyggt istället!! Sista badet ut var ett pojkband på 5 killar (vissa var inte ens över 18) de spelade nån pop/rock historia, de var inte så vassa på sina instrument och de behöver verkligen lära sig att ställa in avståndet till sina mickar osv. Men de charmade större delen av publiken (som bestod mycket av unga flickor) eftersom de var välklädda söta unga påjkar =) Vilken tjej som helst i den åldern skulle kunna bli kära i dem ;)
Jag var tyvärr tvungen att sticka till jobb innan jag fick reda på vilka som gick vidare. Fick dock ett sms av Fredrik (sångaren i bandet) lite senare att de tyvärr inte hade tagit sig vidare. Så jädrans synd!! Jag tyckte helt klart att de var det bästa bandet av de tre jag lyssnade på. Kanske hade de emot sig att vara först ut eftersom där var rätt så lite folk då, man kanske inte röstar på ett band man inte har hört menar jag. Men men, det är bara att försöka ingen. Jag kommer ju inte sluta lyssna på deras musik bara för att de inte vann Popkorn. Everlasting går varm här hemma, min favoritlåt av 8Stone! Filmade dem när de spelade just den låten. Kika in klippet här nedan vet jag ;)


Everlasting med 8Stone!

8Stone

Ikväll antar 8 Stone första delfinalen i The Tivolis musiktävling Popkorn. Tillsammans med tre andra band tävlar de om en plats i finalen där fina priser står på spel. Insläppet är klockan 19.00 och första bandet kommer att stå på scen klockan 19.30. Kom och hjälp dem att nå finalen!! De är de verkligen värda!!
Lycka till!!!

Skit-ont!

Har så jädrans ont i huvudet!!! Jag hade bokat idrottshallen på jobb idag för att jag och Peter skulle dansa lite hade vi tänkt. Men jag mår så jädrans dåligt att vi fick ställa in det. Har till och med funderingar på att stanna hemma från jibb, så illa är det alltså. Men jag ska prova med att göra mig en hamburgare, ta en värktablett och läsa nya Vecko Revyn. Bara ta det luignt innan jobb och hoppas på att huvdvärken försvinner. Jag hade ju tänkt att jag skulle jobba en helt full månad utan någon sjukfrånvaro så att jag kan se vad jag får ut i lön (har nämligen inte fått en full lön på över ett år) Så jag får helt enkelt pressa mig, No matter what!!!

VeckoRevyn med BlondinBella på fframsidan... får se vad hon har att säga!?!


Fettisdagen

Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle, hetvägg... kärt barn har många namn. Vad säger ni? Jag säger antingen semla eller fastlagsbulle... hetvägg har jag aldrig i mitt tidigare liv ens hört ;)
Jag är kluven... ska jag gå iväg och köpa en semla eller ska jag låta bli? Jag är ju inte såå förtjust i dem men kan absolut äta en. Jag är ju mycket för traditioner, och när det ändå är fettisdagen idag så hör det ju nästan till att man äter en. Jag får helt enkelt fundera ett tag. Inte för länge, konditoriet är ju inte öppet hur länge som helst. Det är jag som vaknat sent,  jobbar natt denna veckan nämligen.
Sen är det ju frågan hur man äter sen semla. En del (som jag) äter bara den takt av som den är. Andra värmer upp mjölk, häller det på ett fat och ställer sedan ner semlan i mjölken(!) För mig låter det vansinnigt men många säger att det är så man SKA äta dem och att det är riktigt gott. Ja jag vet inte, tvivlar dock på det... Hur äter ni dem??
Nä nu ska jag ta tag i mig själv och lägenheten, vi båda ser ut som två bombnedslag ;)


En runda på stranden

Gick en runda ner till stranden innan med Tindra. All snö som vi har fått de senaste dagarna är nu som helt bortblåst. Det har varit töväder, några plusgarder och sol så det fina vita landskapet vi hade är nu blött och grått igen.
Tindra älskar att vara på stranden, hon springer runder som en tok. När vi kom bort vid göningen satte vi oss ner och blickade över vattnet bort mot Danmark och lät solens strålar värma våra ansikten. En mysig runda helt enkelt.


Jag och Tindra tog en liten paus.Detta är kärlek!! <3


Måndag morgon

Vaknade av att Tindra for runder i sin biabädd och lekte, hon var helt galen. Slet och drog i sin filt, la sig på rygg och rullade runt, ni skulle ha sett hur söt hon var ;) synd bara att man inte hade kameran nära till hands vid ett sådant tillfälle.
Jag ska alldeles starax hoppa in i duschen, sedan gå ut med Tindra. Måste tyvärr vara på jobb klockan 14 idag eftersom vi har ett möte då. Tradigt att behöva gå in så här mitt på dagen denna veckan när jag jobbar natt. I vanliga fall känns det som om man har en extra ledig dag eftersom vi inte börjar för ens kl 22.00 ikväll... men nu när de har lagt ett möte kl 14.00 denna måndagen så fick man inte sin "extra" lediga dag i all fall. Jädrasn skit, funderar på att inte ställa upp på dessa mötena i framtiden. Mötena ger ju knappt någonting ändå... varför ska jag då förstöra min fina ledighet?!?
Nä nu ska jag sluta sura... får tänka på att jag ska volleybolla ikväll istället!! Det är nått som gör mig glad i alla fall =)
Se ya cupcakes!

FCH-Mullsjö

FCH seplade borta mach mot Mullsjö ikväll. De behövde vinna denna matchen för att bättre kunna säkra sin plats kvar i Superligan men tyvärr räckte inte insatsen mer än till ett oavgjort resultat det vill säga 4-4. Läs mer om matchen HÄR.

Asiatiskt

Nu laddar vi inför resan till Kina =) Vi beställde hem mat från Big Buddha ikväll. Får börja vänja smaklökarna så att det inte blir en chock för dem så som det blev förra gången vi kom till Kina. Kinesisk mat är grymt starkt och jag är väldigt känslig... så nu börjar vi i tid att vänja oss ;)


Lerberget

Skulle gå en långrunda med Tindra, men jag är så trött på att alltid gå samma runder med henne. Så jag ringde mamma och hörde om vi kunde komma ut en runda till dem. Klart kunde vi det, så vi for ut till Lerberget (för er som inte vet så är jag född och uppvuxen där) vi fikade först lite och sedan gick vi alla ut och promenerade. Vi traskade nästan halva Lerberget runt så det blev en regäl runda, tyvärr var det jätte slaskigt annars var det supermysigt att gå i mina gamla kvarter och kika lite. Kolla in allt som har förändrats, hus som är nybyggda, renoverade eller rivna. Vi gick nere vid havet, blåste ganska friskt men och var lite småkyligt, men eftersom solen tittade fram lite då och då så kunde vi härda ut. Sämst var det nog för lilla Tindra, hon blev jätte blöt pga all slask. Hon hade bara sin tröja på sig, den hjällpte henne lite men hade varit bättre om hon hade haft sitt riktiga täcke på sig som inte drar åt sig vatten så som tröjan gjorde. Men jag får tänka på det nästa gång i stället. Nu ligger hon upprullad i en filt och sover =)


Mamma, pappa, Mikael & Tindra.

Solen kikade fram lite då och då =)

Pappa, jag, mamma och Tindra.


Söndag och slappedag

Idag har jag inte allt för mycket inplanerat. Har just ätit frukost, ska väl ta och gå en runda med Tindra om någon timme i slaskiga Helsingborg. Det snöade som tusan igårkväll och i natt men nu är det ganska många plusgrader så allt är omvandlat till slask.. jädrans skit!! Jag gillar snö men hatrar slask. Gick fram och tillbaka till ICA som bara ligger typ 150 från vårt hus, på den lilla biten var mina skor genomsura och jag var blöt ända in på strumporna... usch!! Får ta några mer rejäla skor på migg vid nästra runda helt enkelt. =)
Annars vet jag inte vad som väntas idag... det är dans ikväll men annars lugnt. Kanske kan träffa Mysan lite eftersom hon är hemma själv hela dagen. Se ya!

Melodifestivalen omgång 3

Tycker att det har varit många dåliga låtar detta året i melodifestivalen. Utav alla dom 24 låtarna som ha tävlat än så länge så har jag kanske gillat 2(!) Ikväll fanns en av de låtarna med. Jag gillade Molly Sandén riktigt mycket, sicken pipa den tjejen har. Tycker att sånt skall uppmuntras så jag drog faktiskt iväg ett.. två eller tre sms röstningar på den tjejen. Det är mycket olikt mig att rösta på sådana hära saker men idag kände jag för att hjälpa henne framåt =) Underbar text och, melodi och röst.. vad mer ska man gå på... scen framträdandet, och det var ku också super. Hon får inte många minusar utav mig. Hoppas hon nu går vidare och vinner hela skiten... specielt om motståndet ska vara som det är!! Jag menar "Alla" vad var det för en jädrans låt?? Fattar ju inte vad hon sjunger om, kanske om att döda och utrota hela sverige, vad vet vi?!? Nää men ni fattar vad jag menar...
Jag säger bara "Heja Molly" !!! Go girl ;)


Ett plus är ju att hon förutom rösten är söt som socker =)

Volleyboll

Var innan idag och tittade på när Damer A spelade match mot serieledarna Vindrarp. Tyvärr blev det en ganska snabb match, Helsingborg förlorade tre raka set. Dock tyckte jag att laget visade ett fint spel, blev kanske något stressade ibland och fick inte bollen med sig men annars fint spel. Tyvärr räckte inte det till någon vinst, men det finns ju en anledning till att just Vindrarp ligger i topp i tabellen... De spelar helt enkelt bättre. Men om Helsingborg käpar vidare kommer de snart ikapp, det är jag säker på =) Kämpa vidare!!


Lördag morgon

Vaknade imorse av att Tindra trampade mig i huvudet för att få uppmärksamhet. Insåg genast när jag försökte röra mig för att putta bort henne att jag hade ont i alla muskler i hela kroppen :) Trningsvärk till tusen alltså. Men i alla fall, när Tindras metod inte gav utdelning fick hon för sig att lägga sig rak lång över min hals, inte fasiken kunde jag somna då,... hon lyckades väcka mig med andra ord =P Har just varit ute på en liten morgon-kiss-runda. Ska ta en längre promenad senare så att hon blir rastad till max. Lite synd att hon får så ont i sina små tassar nu när det är snö. Den smälter och fastnar i håret mellan trampdynorna. Hon stannar och lyfter upp tassen för att slicka och bita bort snön, stackars liten!!FCH-AIK

Tyvärr förlorade FCH idag mot AIK. Kanske inte så konstigt eftersom AIK dock ligger 4 i tabllen. FCH inledde matchen rikigt starkt, innan två min hade passerat stod det 2-0 till hemmalaget. Därefter var det nått som förändrades... AIK kom tillbaka, ändrade sitt spel och tog kommandot. Matchen slutade 3-6, FCH hade ingen chans att komma tillbaka. Men en bra kämparglöd och en bra insats tyckte jag ändå laget visade upp. Nästa match tar ni!!! Upp med hakan och som Ida brukar säga "Opp igen" ;)


Laget kämpar för att hålla ett tätt försvar.

Timeout i sista perioden, ett försök att förändraa någonting till det mer positiva.

My, Sandra och Jag på IH. Största fansen ;)

Promenad

Nu är Helsingborg, skåne snötäckt. Det har kommit helt mycket snö de senaste dagarna för att vara i skåneland. Och temperaturen har hållit sig på några minusgrader så det har till och med fått ligga kvar. =) Roligt för barnen som har sportlov denna veckan. Även Tindra ÄLSKAR snön, hon springer runt som en tok och passar på att fylla hela munnen med snö. Måste bli kallt för lilla magen bara.
Idag fick hon ha en tröja på sig när vi var ute eftersom det ändå är ganska kallt och hon är nybadad. Så liten hon är under all den pälsen. *Thiihhii*


Söte-Tindra i sin döskalletröja ;)

Helg!!

Fy fan vilken skitdag jag (vi) har haft på jobb idag!!!! Tror nog att allt som har kunnat strula har gjort det. Jag är helt slut i huvudet, fötterna, bena... ja hela kroppen. Orkade knappt gå hem... men på nått vis lyckades jag ändå. Nu har jag parkerat mig i soffan med bena högt, tänkte jag skulle slummra lite så att jag pallar med att vara vaken ikväll. Klockan 19.00 ska jag vara på Idrottens Hus och kolla när FCH möter AIK. Tror det det kan bli en het och spänningsfull mtach, FCH behöver poäng för att håla sig var i superligan och AIK kämpar för en tredje plasering. Hoppas dock att FCH har lite av sin inställning och lycka kvar sedan förra matchen som de då vann. Ja hoppas på en vinst ikväll men det kan bli tufft. Håller mina tummar och lyckönskar killarna dock!!


Nannig

Har tränat volleyboll idag, gick helt oki. Våra två tränarre hade fått förhinder så de kunde inte komma idag så de hade bjudit in en kille från herrlaget som höll i vår träning. Det blev llite nya övningar för oss vilket alltid är bra. Dock stukade jag min tumme (igen), slår upp den lite titt som tett. Får vara med försiktig.
Kom hem för ett par timmar sedan, har bara lagat mat och slappat sedan dess. Nu är det i grevens tid att stänga av datorn och krypa längre ner under täcket för att sova. Igår kom jag faktiskt i säng vid halv nio tiden, snacka om att det var skönt att somna då...
Med det säger jag nu god natt, har Tindra bredvid mig. Hon har blivit bortskämd nu när jag och Mikael knappt sover tillsammans längre... hon intar den platsen som är ledig i sängen och sussar där så gott.
Puss och kram mina kära läsare, hörs imorgon.

Kina

Nu är det klart, den 10 Maj lyfter vi och siktar mot stjärnorna med destination Kina och Peking till att börja med. Kommer att vara i Peking i några dagar för att åka och kolla på muren och lite andra sevärdheter. Sedan drar vi vidare till Hangzhou för att hälsa på Göte. Jag längtar så tills vi ska iväg!! Kan knappt bärga mig ;) Detta blir vår andra tur till Kina, första gången åkti vi till Guangzhou och en tur ut till Kinas paradis ö vid namn Hainan och staden Sanya. Det ska bli spännande att se en annan del av kina denna gången. Som sagt, längtar tills dess!!!


China here we come!!

Grattis

Vill bara passa på att säga GRATTIS till min söta lilla pappa eftersom det är hans födelsedag idag!! Hurra, hurra, hurra!!

Stackare

Stackars min lilla älskling, han skar sig på kniven när han skulle fixa till salladen till middagen nyss. Av någon outgrundlig anledning så hade vi inga vanliga plåster kvar, (eller jag kunde inte hitta dem i alla fall) så han fick ett med en nyckelpiga på. Jätte sött men han tyckte inte det var så manligt =P Vad tycker ni?!?


Stackars babe!

Bada Tindra

Nu har det gått en tid sedan Tindra blev badad så det var nu välbehövligt igen. Dock vill man inte göra det för mycket nu på vintern eftersom deras fett i pälsen försvinner och de har svårare att hålla värmen. Men som tur är så har jag ju täcke till henne så det får hon ha på sig nu när vi går långrunder med henne ett tag framöver.
Hon gillar inte att bli badad, men hon finner sig i det. Hon vet att hon inte har något annat val så hon står snällt still, lika så när jag ska föna henne torr. =)
Nu är hon mjukare än lambi-papper och doftar bättre än en bukett blommor =) Lover her!


Här kommer hon just från duschen.

Hä fönas hon torr.

Och så här fin och fluffig blev hon när hon var färdig =)

Till frissan

Jag i princip sprang hem från jobb. Slängde in sakerna i lägenheten, drog av mig långkalsångerna och rusade iväg till hårfrisören. Hade tid där idag halv tre för att fixa utväxten och klippa löshåret en aning.
Jag provade en ny frisör denna gången, en som bara ligger ett stenkasst ifrån där jag bor =) En tjej vid namn Theresé, hon var jätte duktig, jag har nog aldrig fått ett sådant jämt resultat på slingorna nån gång. Hon jobbade snabbt och effektivt och resultatet blev jätte bra.
Dock har jag fortfarande nån konstig inbuktning vid fästena till löshåret på bakhuvudet som inte ser så snyggt ut. Jag vet inte rikigt vad jag ska göra med det... humm... får kanske vänta till mitt eget hår har vuxit ut lite till så att det täcker bättre. Men det blir ju först om tre månader då det är dax att göra om dem igen... ahhh... jag kommer nog på nått innan dess får jag hoppas =P


Jag hos frisören *thihi*

Avklippt och nyfärgat.

Aj aj aj

Tränade volleyboll igår och eftersom jag inte varit där på nån vecka nu så har jag en massa träningsvärk idag plus en massa blåmärken på armarna.
Måste passa på att säga GRATTIS till FCH som drog in tre fina poäng mot Västerås igår, kunde tyvärr inte kolla på den live eftersom jag själv var och tränade men som tur var så var det en TV match som jag spelade in och kollade på lite senare. Fina mål av både Alexander Nede, Marcus Gullstrand och Peter Persson. Grattis än en gång!

Har jobbat hela förmiddagen och suttit på möte och lyssnat på hur våra löner kommer att ändras. Vet inte vad jag ska tycka och tänka om det.. får se sen om det gör någon förändring på sista raden i lönekuvertet... hoppas på en poitiv förändring.
Direkt efter jobb så spelade jag och två andra arbetskamrater badminton i två timmar, jag är så slut i min arma kropp så jag inte vet var jag ska ta vägen. Orkar knappt ta mig upp ur soffan för att gå bort till toaletten och kissa.. aj aj aj. Vill inte ens tänka på vilken träningvärk jag kommer att ha imorgon och dagen efter det. Buhu!
Snart måste jag nog försöka ta mig upp för att gå bort o handla lite kött till oss idag... blir nog potatisgratäng, kött, sallad och kanske nån sås ikväll. Igår åt vi köttfärspaj, yammi!!

Kolla förresten vilka fina tulpaner jag fick av Camilla i söndags. I love tulpaner, är det inte en fin blomma?!? Liljor och kryss är ju annars mina favvisar, helst vita.. haha. Men om jag vill ha nått som sätter färg på tillvaron så är ju inget annat bättre än ett fång tulpaner.


Såååå fina så! Tack!

Supergó köttfärspaj!


Info om mig ;)

Fick en utmaning från Annika om att fylla i en massa info om mig själv i en lista... Den kommer här.

1. Hur gammal är du om fem år? Då är jag 28.

2. Vem har du tillbringat minst två timmar med idag? Mina arbetskamrater.

3. Hur lång är du? 169 cm.

4. Vilken var den senaste filmen du såg? Halva Bolt =) (Somnade sedan i soffan)

5. Vem ringde du senast? My.

6. Vem ringde dig senast? My =P

7. Föredrar du att ringa eller skicka SMS? Jag skickar en himla massa mess men gillar att snacka i tele med.

8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? De är fortfarande gifta, tror de firar 20 år som gifta lite senare i år om jag inte har helt fel.

9. När träffade du senast din mamma? För en vecka sedan ungefär.

10. Vilken ögonfärg har du? Blå-grön-gråa.

11. När vaknade du idag? 04,45 TYVÄRR!!

12. Vilken är din favoritjulsång? Ingen aning, vill inte tänka på julen nu när det förhpnningsvis snart nalkas mot vår.

13. Vilken är din favoritplats? På en strand i Karibien.

14. Vilken plats gillar du minst? Soptippen.

15. Var tror du att du befinner dig om tio år?  Förhoppningsvis i ett sort hus med Miikael, några barn och en hel drös med djur =)

16. Vad skrämde dig om natten som barn? Jag drömde lite då och då om att jag föll... föll från nån klippa eller nått, läskigt värre.

17. Vad fick dig verkligen att skratta senast? När Magda skulle göra en akrobatisk övning på jobb idag, trodde faen att jag skulle kissa i byxorna. Det var sååå roligt, önskar att jag hade kunnat filma det.

18. Hur stor är din säng? 160 cm bred.

19. Har du stationär dator eller bärbar? Både och.

20. Sover du med eller utan kläder på dig? Oftast med en massa kläder och extra filtar eftersom jag så gott som alltid fryser.

21. Hur många kuddar har du i sängen? Jag har 2 och Mikael 2.

22. Vilka länder har du besökt? Danmark, Tyskland, Holland, Irland, Nord Irland, Bulgarien, Kina och Dominikanska Republiken.

23. Vilka städer/samhällen har du bott på? Lerberget och Helsingborg.

24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Helt  klart beror det på tillfället och platsen. Stranden vill jag ju självklart gå barfota på men annars föredrar jag ett par snygga stövlar eller pumps till vardags/fest och ett par regäla kängor när jag traskar i skogen.

25. Är du social? Ja ganska, tycker inte om att vara själv.

26. Vilken är din favoritglass? Choklad helt klart!!!

27. Har du nån favoritefterrätt? Kladdkaka eller marängswiss!!

28. Tycker du om kinamat? Mmm... dreglar. (rikrig kinamat är dock jätte starkt så jag har lite svårt att äta det)

29. Gillar du kaffe? Nope.. är en te brud =P

30. Vad dricker du till frukost? Mjölk eller vatten.

31. Sover du på nån särskild sida? Sover på höger sida av sängen och somnar oftast liggandes på vänster sida.

32. Kan du spela poker? Jag kan reglerna men är inte värst duktig på det.

33. Tycker du om att mysa/kela? Klart!

34. Är du en beroende människa? Beroende av choklad och att alltid ha någonting att göra...

35. Känner du nån med samma födelsedag som du själv? Nope... men vet två med samma sista fyra siffror som jag =P

36. Vill du ha barn? Yes, kan tänka mig två men det får vänta lite.

37. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, sedan kan jag föstå holländska ganska bra men vågar inte prata det ;)

38. Har du nånsin åkt ambulans? Nej, vilket jag är glad för.

39. Föredrar du havet eller bassäng? Måste nog svara havet, men bassänger kan vara sköna de med.

40. Vad spenderar du helst pengar på ? Resor skulle jag tro.

41. Äger du dyrbara smycken? Inga jätte dyra men har ett Thomas Sabo halsband med en del berlocker i och lite små guldsmycken även ett pärlhalsband. Köpte en massa halsband i Kina, de kostade inte många kronor var men är "dyra" på andra sätt.

42. Vilka är dina favoritprogram på TV ? Top Model och 90210.

43. Kan du rulla med tungan? Mmm kan jag.

44. Vem är den roligaste du känner? Oh, svårt... Kanske Elisabeth, hon får mig alltid att skratta.

45. Sover du med gosedjur? Nej, men har två på nattduksbordet.

46. Vad har du för ringsignal? Volbeat-Radio Girl.

47. Har du kvar några kläder från när du var liten? Ja, en liten blå klänning med vit krage... har säket nått annat med men kommer inte ihåg.

48. Hund eller katt? Hund!

49. Flirtar du ofta? Nää.

50. Kan du byta olja på bilen? Kanske om jag ansträngde mig men inget så här på rak arm.

51. Har du fått fortkörningsböter nån gång? Nix, duktig flicka =)

52. Vilken var den senaste boken du läste? Carolina Gynning "Ego Girl"

53. Vilken är den bästa bok du läst? Grottbjörnens folk.

54. Prenumerar du på nån tidning? Nope, inte längre.

55. Brukar du dansa i bilen? Nää.. vet inte hur det skulle gå till. Dock sjunger jag däri.

56. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Tror det var mix megapol på jobb.

57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Nästa veckas tvätt-tid.

58. När var du i kyrkan senast? Kan jag inte ens minnas...

59. Vilken var din bästa lärare i högstadiet? Tror det var min idrotslärare Petter.

60. Hur länge har du tältat som längst? 1 natt tror jag. Har campat med husvagnen många andra nätter.

Phuw... det var en lång lista.. ha ha, men nu är den färdig. =)

Besökare

Vill du ha fler besökare till din blogg? Med bara nårga lätta steg (tar bara ett par minuter) så kan du få besöksstatistiken att höjas. Klicka in här för mer info. Pusss


Love and Light

Helsingborgs stad har anordnat en ljusfestival i kärlekens tecken. Det började med ett projekt som gick ut på att ljusa upp delar av Helsingborg, så som vissa små gränder och andra ställen som är mörka och uppfattas som skrämmande när mörkret faller. För att uppmäksamma detta så har man anordnat en veckolång festival. Man har gjort en ca 4 km lång runda i centrala stan som kan lätt kan följa med en karta och med ljus-stopp på vägen.
Jag, Mikael, My, Marcus och hundarna tog oss runt den här turen och kikade på alla ljskreationer. Vissa var finare än andra kan man ju säga. Tog lite bilder, dock svår tatt få med stämningen och det fina ljuset på foto, men ni förstår säkert på ett ungefär i alla fall vad vi såg.


1:a Bilden är en film som rullar över Nigarafallet (ink ljud) 2:a är ljussnurror man kunde ändra för att få husen i olika färger.

3:e En grön oas att hämta energi ifrån. 4:e studenthus lyses upp i glada färger (skiftande).

5:e Ljuskronor innuti bubbllor klädde träden i stadsparken. 6:e Röda klot i södra delen av stan.

7:e My, Marcus, Jag och hundrna. 8:e En stor lysande isbjörn på ett snöberg.

9:e Ett fint upplyst träd. 10:e En pussmun på gavlen av det nuvarande studenthemmet.

11:e massa hjärtan på det gamla polishuset. 12:e Änglar klättrandes uppför en stege.

13:e Ljus och blomdekoration i stadsparken, där man även kunde lära sig dansa tango. 14:e en skylt som frågar om du vill hångla, hur mycket kärlek är inte bara det =) 
Tycker det är mysigt att staden gör något för sitt folk, det var mycket folk ute och rörde sig igår vilket det inte annars brukar vara om söndags kvällarna.
Det fanns en kärlekstunnel i kärnans underjordiska gångar men där var jääättte lång kö så vi avstod. De spelade dessutom upp en ljusfilm på kärnan som var otroligt vacker men det jag filmade blev så mörkt och bilderna jag tog blev jätte suddiga så sorry. Men jag tycker att har ni chansen att gå denna ljusslinga så gör det. Det håller på fram tills på lördag så passa på!!

Fika med gamla jobb-gänet

Har stått och bakat halva förmiddagen, det fick bli vanljbullar och rulltårta med gädde och sylt. Mikael hjälpte till i köket, utan honom hade jag inte hunnit få allt färdigt så tack så jätte mycket.
Klockan två kom Johan, Camilla och Mattias med familj. Vi blev hela 9 stycken, så vi fick duka långbord =P Tindra är helt galen i barn, hon älskar dem så. De gillade henne skarpt med så det var full rulle på de tre barnen och hunden från det att de anlände tills det att de for hem igen =) Så nu är hon helt slut och ligger deckad i soffan.
Det var jätte trevligt att träffa Mattias igen, det är ju typ ett år sedan han slutade på jobb nu så och jag tror inte jag har sett honom mer än 2 gånger sedan dess. Får se till att dra ihopa en grillkväll så fort det blir lite varmare (det är Mattias specialitet att grilla nämligen)    
Gästerna har gått för en stund sedan, jag och Mikael har hunnit äta lite midda. Det fick bli pizza idag, inte det nyttigaste men jag orkade verkligen inte så mer i köket idag.
Nu ska jag, Mikael, My, Marcus och hundarna ta en sväng ner om stan och tirra på Love and Light som anordnas här i Helsingborg, visar bilder från det senare.


Vaniljbullar och rulltårta.

Alla arbetskamraterna.

Mattias och hans nyaste tillskott Nova som leker med Tindra.


Rosor

Titta här vilken fin bild jag fick till av rosorna (rosen) som jag fick av Mikael idag på alla <3 -dag.


Ser nästan fejk ut men det är den inte =)

Alla hjärtans dag

Så här fiirade jag och Mikael denna gullig dag. Han började med att ta Tindra i morse så jag fick sova ut (sova av vinruset). När jag vaknade fanns det nya bullar inhandlade så jag fick en super frukost. Sedan fick jag en stor bukett med röda rosor, långa som tusan var de.
Vi såg till att laga en riktgt god middag, en som vi sällan gör men som är super god =P Det är fyllda fjärilskotletter med hasselbackspotatis. Se steg för steg nedan. Till det delade vi en flaska flädercider, den bästa cidern som finns ;) Nu väntar vi på att en film ska bli färdig gör att kunna krypa upp i soffan och mysa dessa sista timmarna på denna dag tillägnat kärleken. Hur firade ni idag??

Steg 1: Lägg ut fjärilskotletterna så de är "uppslagna". Lägg i en bit rikigt rökt skinka och därefter ost.
Vik kotletterna på mitten och fäst dem med tandpetare.

Steg 2: Pensla på ett lager ihopa rört ägg, vänd sedan köttbitarna i stöbröd.

Steg 3: Hetta upp en stekpanna och stek först på hög värme på båda sidorna, använd rikligt med smör eller margarin eftersom paneringen annars lätt fastnar i pannan.

Steg 4: Servera fjärilskotletterna med hasselbackspotatis, sallad och någon passande sås. Vi hade bearnaissås.

Smaklig spis!!


Hårförlängning

Har för en liten stund sedan kommit hem från Annika, hon har slitit och dragit i mitt hår från klockan 12 tills halv fem. De gamla löshåret skulle av och det nya skulle sättas i. Men fy FAN säger jag bara, det var hemskt att ta ut det!! I början gick det oki, då hade jag energi och mod till att bara sitta stilla och ta smärtan men ju längre tiden gick ju mer fick jag ont i huvudet och min energi och tålamods nivå sjönk kraftigt. Det var nära att tårana kom ett par gånger faktiskt, men stark som man är höll jag tillbaka tårarna och stod ut =P
Annika hade beställt hår i samma längd som jag hade innan, men när hon fick hem det hade de skickat en längd längre.. eftersom det inte fanns den längden vi skulle ha. (dock till samma pris) Så shit vad långt det är nu... Jag har inte tid hos frisören för ens på onsdag, då jag både ska klippa och fixa till utväxten, då kommer resultatet vara mycket bättre! Men lägger upp en bild så länge. Se lite genom fingrarna nu, jag har inte ens borstat håret här så resultatet kommer att bli mycket bättre sen =)


Så klart glömde vi ju att ta en bild på enbart mitt egna hår... men men, man kan inte komma ihåg allt.

Utmaning

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana några personer och radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Emma

2. Ett ord på fyra bokstäver: Elak

3. Flicknamn: Emmy

4. Pojknamn: Ernst

5. Yrke: Etolog

6. Färg: Elfenbensvit

7. Klädesplagg: Eskimådräkt

8. Mat: Entrecote

9. Sak i badrummet: Eltandborste

10. Plats/stad: Emmasboda

11. En orsak att vara sen: Elavbrott

12. Något man skriker: Excuse me!!

13. Film: Evan almighty

14. Något man dricker: Espresso

15. Band: Evanescence

16. Djur: Eremitkräfta

17. Gatunamn: E4:an

18. Bil: Excalibur

19. Sång: Eternal Flame

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Enduro race

Phuw, vad svårt!
Nu utmanar jag vidare Elisabeth, Anita, Emma och Emelie att göra det samma. Lycka till!


Fredag

Som ni kanske läste så var det My som gästbloggade igår och skrev föregående meddelande. Tänkte bara flika in med lite bilder på den goda maten vi åt igår.

Förrätt-toast skagen! Huvudrätt-ost och skink-paj.

Efterrätt-kladdkaka med grädde.

Klart att Tindra också ville vara med och förbereda maten =P

Fredagen den 13.. =S Héj hopp!!

 Såhär kul kan vi ha på fredagen den 13.. Skräckfilm i all ära men vad går  upp mot en hederlig pojkvännsfri tjejkväll! =)
eftermiddagen  började på Maxi med lite inköp inför kvällens stundande middag.Tillsammans slängde vi sedan ihop både toast skagen, skink- och ostpaj och slutligen en kladdkaka (eller vi och vi, jag stod väl mest för musiken..) Maten blev iaf superb och nu sitter vi alla tre uppjästa i soffan.. Vinet ovanpå all mat gjorde dessutom susen! Hoppas ni alla haft en trevlig kväll me! Over and out // My <3


Modellbilder svart/vita

Nästa plåtning gjordes i svart/vit. Ett urval se ni här =)

Jag älskar svart/vita bilder!! Gör inte ni?!?
Fotograf: Srdjan P.

Hundpromenad

Har just varit på stranden ute vid Råå tillsammans med Mia och Saga. Viket superväder vi har fått idag, blir så glad. Det blåser knappt någonting, solen skiner glatt och luften är kall och klar. Får ju nästan lite våkänslor nu ju!! Hundarna har sprungit av sig så Tindra är supertrött nu.. har deckat här i soffan bredvid mig. Jag laddar upp mina batterier med en tallrikk frukt och lite glass.
Ikväll är det fest!! weee!! Jag är superladdad, ska bara bli av med en jädrans huvudvärk som har förföljt mig sedan igår kväll. Men jag hoppas den går att bota med ett par glas vi lite senare... =P
Nää nu måste jag sätta fart om jag ska hinna med allt jag har tänkt mig. Pyss


SUPER Väder!!

Uppe med tuppen...

.. kanske inte men uppe med Tindra i alla fall. Hon har en magisk klocka inställd i sig.. hon vaknar alltid någongång mellan 8-8.30. Det är helt sjukt!! Det spelar liksom ingen roll när man går o lägger sig, hon vaknar alltid vid den tiden i alla fall. Jag som hade velat sova till 9-10 på min lediga dag men så blev det inte.
Ska snart traska hundrunda med Mia och Saga, blir nog stranden idag eftersom det är så fint väder =) Hörs sen igen!


Med detta säger vi "Godmorgon"


Helg!!!

Har nyss kommit hem från jobb och det var sista dagen för denna veckan!!! Skönt, så nu har jag en ganska lång helg framför mig, hela tre dagar är jag ledig =) Och med en massa kul inplanerat.
På jobb idag beställle vi mat från Big Buddha och jag har hittat en ny favorit! Det blev kyckling med röd curry och kokosmjölk...yammi!! Så nu är jag fortfarande mätt och belåten. Ska slöa lite i soffan nu tänkte jag, kolla llite top model.. ligger helt mycket efter så jag får väl bearbeta av några avsnitt nu =P
Hörs igen imorgon! Puss och god natt.


UNO

Kommer ni ihåg det gamla kortspelet UNO?!? Ha ha, en kollega till mig hittade en gamal, sliten och möglig kortlek på jobb. Nu sitter vi som små dårar och spelar varje rast. Jag har blivit helt beroende. Det är superkul att spela när man är många vilket vi oftast är (utom när alla ska hinna äta på rasterna med) Dock är korten så skaaankiga att det kliar i hela kroppen när man håller i dem. Så fort vi avslutat ett parti springer jag till toaletten och tvättar händerna NOGA, men vad gör man inte för en stunds roande =P
Nu ska jag snart packa ihopa mina grejor, ska träna innan jobb täkte jag. Lite smått i alla fall. Ikväll ska vi handla mat från Big Buddha, längtar... Dessutom sista jobbedagen denna veckan och jag slutar klockan 20,00 (sista dagen på 75%) Sen är det helg, med fullt av aktiviteter!! Se ya, puss


Full rulle

Började dagen med att gå en runda med Tindra, mötte My och Maja till min glada förvåning ute så vi tog promenaden tillsammans. Gick bort till Finess och köpte bullar.
Efter rundan fick jag skynda iväg till lasarettet för att träffa min läkare och få resultatet på mina blodprover. Beskedet var lite av blandade känslor, de var nämligen både positiva och lite negativa. Men det är inget jag inte har några planer på att överkomma. Rider nog ur denna stormen med ska ni se =)
Nästa aktivitet som stog på listan vara att handla blommor till min nyopererade syster och fara ut till henne med bullarna i högsta hugg och äta frukost/lunch. Var så snäll och tog hennes hund på en långrunda så hon fick spralla av sig ute i snön. Malin har inte en chans att rasta henne så hon var ju full av energi. =P
Nästa stopp blev till Lerbergets sporthall där det var dax att hålla i volleyboll lektionen för kidsen i årskurs 7-9. Det var sista gången jag hade denna gruppen, efter sportlovet börjar jag om på ny kula med en ny grupp.
Så fort klockan slog tre skickade jag hem eleverna och körde i räserfart hem till Helsingborg för att lämna Tindra hemma och för att sedan bege mig till jobb..
Nu är jag entligen hemma från jobb och är helt slut, ont i ryggen har jag med råga på allt.
Ska ju försöka med att styra ihopa fredagskvällen med men det känns inte som jag har en minut över att skicka mess eller ringa mina vänner.... hoppas ni håller ut?!?


Tindra och Mickey ute i snön.

Jobb

Idag har jag och Camillat tränat innan jobb, gick lite på löpbandet som uppvärmning och körde sen lite snabbt inne styrkehallen. Ingen jätte motivation att träna idag... men jag var dock där =P
Trodde det skulle vara en lugn dag idag på jobb, men ack så fel jag hade. Vi hade just gjort ett nummerbyte och starat upp packningen igen. Hade väl hunnit köra nån timme när helt plötsligt ett vitt tugg (mint 2mg) dyker upp på fyllnadssträckan när vi nu kör 4mg Clasic (gula).. Aj aj ja.. en stor fet Mix-up med andra ord. Så senast som igår på mötet sitter vår chef och säger att hon är så glad att vi inte har hft en mix-up på jätte länge.. så länge varade den glädjen.
Så efter fyndet idag så var det bara för vår del att stoppa packningen, ringa in chefen som fick ta de slutgiltiga besluten och starta om på nytt (läs: skriva avvikelse, avsluta order, räkna returer, printa ny order, ny LC, uppstart av ny order...on and on) Det är liksom inte att bara stoppa och starta, det blir enorma följder av en mix-up och vi ska inte ens gå in och prata om vas det kostar att göra omarbetningar på detta viset... skit dag med andra ord...
Nått som var positivt var i alla fall att Mikael och Tindra kom och mötte mig när jag slutade för dagen, så slapp jag gå hem från jobb själv. Så snälla så!!

Här ä några av de förpackningarna som vi packar inne på min linje, fina va??
Min linje producerar endast till USA så tyvärr hittar ni inte dessa spaceiga förpackningarna i Sverige.

(Detta inlägget skulle kommit in igår men eftersom jag hade strul med att få bilderna uppladdade så kommer det idag i stället)

Rekord

Köpte ju mig en stegräknare i förra veckan och igår gick jag hela 18 418 steg. Sedan jag köpte den är det rekord. Jag gick förvisso bort till lasarettet, hem igen, rundor med Tindra och en hel del på jobb men jag trodde aldrig att jag hade gått så mycket när jag läste av stegräknaren på källen =P Glatt överraskad helt enkelt ;) 

Sanningen skall fram...

Fick en utmaning av Annika, inte helt lätt men Here I go...

7 Sanningar om mig:

1: Tycker att min vackraste kroppsdel är ögonen.
2: Gick på gymnastik när jag var yngre och var då mycket vig. (Kan man inte se mycket spår av nu)
3: Hatade mina fräknar förr, börjar nu vänja mig vid dem.  
4: Har haft två Degusar vid namn Rasmus och Madicken.
5: Hade jag kunnat hade jag levt på choklad och Margaritas.
6: Jag har haft tandställning.
7: Jag känner mig mest vid liv när jag ligger på en solig strand i Karibien.

Utmanar att ni gör det samma ;)
Madde
Elisabeth
Anita


Oppsss...

I vanliga fall så börjar jag klockan 14,00 när jag jobbar eftermiddag, men idag hade vi tydligen möte som började klockan 13,00.. vilket jag helt hade missat =P (Jag var som tur var inte den ända som missat det)
Fick lite lätt hoppa in mitt i alltihopa i havltid, hann dock vara med på gruppövningen som skulle utföras och om jag förstog det hela rätt så var det en sammanfattning av det som tidigare sagts. Så förhoppningsvis så missade jag inte allt för mycket.
Anledningen till att jag missar möten är för att jag inte jobbar full tid och har i och med det inte lika bra kolla som övriga. Men på måndag (om en vecka) går jag upp till 100% igen, då ska det nog bli ordning och reda på mig igen =P  

Blodprover

Var på lasarettet vid halv tio tiden idag för att ta nya prover. Shit, vad mycket folk där var... men så är det väl alltid en måndagmorgon på sjukhuset, inget ovanligt. Men det var tråkigt att sittaa och vänta på att få komma in.
Kvinnan som tog prooverna var lugn och trevlig, jag berätta att jag är svårstucken då fick hon ett sorgset uttryck men när jag direkt efter sa att jag inte var nållrädd lättade minen lite =) Hon behövde bara sticka mig två gånger *wee* Annars är et alltid minst tre, vi hade nog lie tur idag, men det får man väl lov att ha ibland?!?
Efter proverna var tagna gick jag en sväng om stan och shoppade lite välförkänt inne på Gina :)
Nu ska jag snart traska en runda med Tidra i det fina vädret sedan är det jobb som gäller i eftermidda.


Första försöket i armen misslyckades, men utav handen fick vi blod =)

Shopping, Tindra granskar och ser om det möjligen kan vara något till henne i påsen.


Natti, natti

Nu är klockan halv tolv, Mikael har gått och lagt sig och Tindra har somnat. Jag är i behov att krypa ner i sängen men jag är inte så värst trött. Det är nattveckan som fortfarande hänger i, jag som i normala fall alltid annars somnar i soffan vid nio tiden lyckas nu hålla mig vaken =P Anledningen till att jag måste krypa i säng är för att jag ska vara på sjuhuset imorgon klockan nio för att ta nya blodprover, so whish me luck!
Och med det säger vi god natt.


ZzzzZzzZZzZzzz....

Fika hos Ulrika

Tog en rundra i det fina vädret och mötte upp Ulrika och hennes hund Stella. Gick ner till Fahlmans och köpte fika, fick en otroligt god chokeladkaka med grädde, supergott!!
Jag och Ulrika satt hemma hos henne och jag pimplade te. Det var rikigt gott med te idag så jag drack ganska många koppar, vilket resulterade i att jag fick springa o kissa stup i kvarten =P Det var skönt att träffa Ullis igen, hade en hel del att prata av oss om. Mest hundsnack dock ;)
Nu sitter jag hemma i soffan efter att ha stuvat in en pizza i munnen, åt på tog för mycket så nu är jag supermätt och har helt ont i magen, attans också!! =(
Ska nog vila den lite nu, se yaa!


Stella & Tindra.

Smaskig chokladkaka med grädde, me lajki!  =P

Fest

Blev bjuden av Maria som jag btw inte träffat på ett år till en förfest inte allt för långt ifrån mig. Mikael, Jens och Tindra följde mig dit. Där träffade jag en massa folk som jag heller inte sett på evigheter. Vi tog och drack lite drinkar där innan vi beställde taxi ner till le Carinal!
Blev så förbannad när folk tränger sig i kön.. där står vi snällt ett gäng på 8 pers och så kommer där tre/fyra killar och bara kliver mitt in i kön och mitt in i vårt gäng. Tror du dom flyttade sig och tog sitt förnuft till fånga att ställa sig sist?!? Näää, skulle inte tro det. Sånt som förstör stora delar av kvällen.
Men väl där inne så skakade vi av oss den olyckliga känslan, köpte några drinkar och började dansa loss.
Där var helt mycket folk på Cardan igår, najs. Vid halv tre snåret var de flesta mogna till att avsluta kvällen. Jag var fortfande danssugen men mina fötter värkte så jag beslutade att även jag skulle hem. Träffa dock Annika och Ida i dörren på väg ut. Lite synd. Hade jag träffat de där inne när vi skulle gå hade jag lätt stannat kvar och skakat lite mer rumpa =P Får blir nästa gång helt enkelt ;)
Rikard och Jenny skulle gå hem och eftersom jag inte bor så långt ifrån dem så traskade jag med, men det var ett dumt drag. I högklackade skor och snöslask halkade jag mig fram. Skulle precis till att säga att jag var glad att jag var torr om fötterna, (de läckte inte in snö i dem) just som en stor fet buss körde om oss i 190 och skvätte ner oss med snöslask från topp till tå!! Fy fan vad kallt, genomblöt och frusen. Ingen rolig avslutning på kvällen. Vi försökte att se ljuset i mörkret och intalade oss själva att det var bättre att det hände när vi var på väg HEM och inte ner till stan i alla fall. Men den tanken stannade inte allt för längei huvudet,  jädrans skit busschaufför!!


Älskade Maria & Jag.

Maria, Jag & Jenny.

Drinkarna ser skitäckliga ut men de var super goda!

Snötäckt Helsingborg, vet inte var dimman på första fotot kommer ifrån...spöke(?)


Hjalmars Kök

Har just kommit hem från en underbar middag på Hjalmars Kök! Jag började med att dricka en Margaritha och Mikael tog en whiskeysour, bästa två drinkarna i stan!
In kom strax förrätten, och det blev klart vars en toast skagen, godaste toast skagen i stan =P
Till huvudrätt tog jag kalvfilé Oscar och Mikael tog blach/white. Yammi, yammi! Klarade int av att trycka i mig  någon efterrätt inte(!)
Nu håller jag tummarna att det snart blir fest!! Ska springa och byta om nu och fixa till mitt hår. (Lockade det innan men efter promenaden ner till snan i regnet är det nu rakt igen, bu hu)
Pöss

Körkort

Gick in på Körkortonline.se och gjorde ett teoritest, jädrans vad mycket man har glömt!! Jag fick bara 71% rätt(!) Gå in och svara på de 65 frågorna och se vad du får. Jag kollade igenom mina felsvar och som tur är så var där ingen av frågona jag besvarat fel som var av någon större fara för trafiken, jag svarade fel på typ hur många som dödaas i trafiken varje år. Sånt man kan om man pluggar inför det till körkortet men inte annars... inte jag i alla fall.090207

Var inte alls trött igår kväll... Är fortfarande helt inne i nattrytmen. Vaknade inte för ens kl 12 idag, och om jag inte tvingat mig upp då skulle jag mycket väl kunnat ligga i sängen ett par timmar till.
Idag ska i alla fall jag och Mikael gå ut och äta och det blir på Hjalmars, det ska bli så supergott!! Har redan spanat in menyn så att jag vet vad jag ska ha =P
Jag är sugen på att göra nått, är rastlös!! Ska ta en sväng med Tindra nu och sedan kanske det blir en sväng ut till väla, nån som är sugen på att följa med och ta en fika eller nått så hör av dig ;)


Hjalmars Kök!


Skaka rumpa

Har inte gjort mycket idag, tagit en långrunda tillsammans med Tindra och Mikael i Pålsjöskog och varit iväg och handlat. Till midda blev det tacos och Let's Dance... nu är  jag så grymt uttråkad och vill bara ut i stan och skaka rumpa. Jag är så danssugen. Peter messade dock för en stund sedan och sa att det var totalt dött på Sundspärlan och att det hade varit ett misstag att gå dit idag. Istället vill jag ner i stan och skaka loss... men ingen som verkar vara sugen eller har pengar. Skit osså!


Fredag!!

Äntligen fredag och helg! Super. Känner inte alls för att jobba mer denna veckan så det passar perfekt att vakna upp på fredag eftermidda och inse att arbetsveckan är över =)
Helgen är mycket tom... Fick ett mess av Peter innan idag där han fråga om det är Sundspärlan som gäller ikväll, Black jack som spelar. Man skulle kanske passa på att dansa lite. Det var ju inte igår jag var ute och gjorde det liksom. Får se vad jag är sugen på.
Mikael är sugen på att gå ut och äta imorgon, det har vi heller inte gjort nu på ett tag så det kan väl passa bra. Hoppas på att vi tar Hjalmars Kök då, mitt favvo ställe! Mumma, nu börjar det vattnas i munnen på mig =P Ska lätt ha kalvfilé Oscar dom den så finr heter om vi går dit. Yammi, yammi!!

Totallt fullspäckad dag

Hann inte uppdatera bloggen alls igår eftersom det var full rulle hela dagen. Jag började att masa mig upp ur sängen vid halv 2 snåret och käkade frukost. Sedan var det bara att hoppa in i duschen och göra vid sig, springa bort till hårfrisören och höra med dem om de kan slinga mitt hår fast att jag har extensions i. Vilket de kan, perfa! Då slipper jag åka till Annika för att först tag bort det gamla löshåret för att sedan gå till frisören och färga mitt eget hår. Därefter tillbaka till Annika och sätta i det nya löshåret och sedan en sista gång tillbaka till frisören för att klippa in löshåret i det nya. Jag slipper alltså denna framochtillbaka processen. =) Nu kan jag bara gå till Annika så tar hon bort det gamla och sätter i det nya samma på kväll och sedan går jag till frisören som slingar och klipper mig på samma gång, skönt! 
I alla fall... efter att ha varit hos frissan tog jag Tindra och traskade ner till Annika för att beställa mer hår. Det jag har kvar sedan förra gången räcker inte till en full omgång till. 
När vi ändå var nere i norra hamnen passade jag på att gå en runda med Tindra längst vattnet, jätte dimmigt var det idag. Fanns ingen chans alls att se Danmark, men fint var det!  
Väl hemma igen var det bara att slänga i sig lite mat och byta om till träningskläder för att sedan åka till volleybollträningen, som för övrigt varar i 2 timmar om torsdagarna. Det gick jätte bra på träningen och jag gillar verkligen att spela, känner att jag har hittat rätt i sportens värld =)
Efter träningen körde jag bort om Burger King och köpte kvällsmat, det var sjuklingen hemma som hade det som önskemål idag. Då kan man inget annat än att lyda =P
Hem, slängde i mig maten. Super hungrig efter träningen. Sedan var det bara duschen, packa grejorna till nattens jobb och sticka igen. Ska vara ombytt och färdig på jobb 22,00! Phuw vilken dag. Ibland önskar man att dygnet hade haft fler timmar. =)


Modellbilder nr1

Här är min allra första plåtning, gjordes i början av 2008.
Bjuder på ett litet urval av bilderna.


Annikas utmaning

Fick en utmaning från Annika:
Regler:
-Gå in i mappen Mina bilder. (era egna bilder)
-Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
-Visa bilden på bloggen och skriv någonting om den.
-Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.


Min bild blev från när Jag och Mikael nu i höstas var iväg på semseter till underbara Dominikanska Republiken. Bilden är tagen på hotellets strand, något mörk men jag gillar mystiken i den ;)
Längtar tillbaka till 14-dagars All inclusive, sol, bad och värme!

Jag utmanar nu vidare följande att göra samma sak:
Elisabeth
Emelie

Anita
Mini
Madde
Emma
Good Luck!!


Ego Girl

Läste just ut boken om Carolina Gynning vid namn "Ego Girl" Tyckte den var helt oki att läsa, handlade mest om skandaler och hur hon strular runder i olika länder för att ta sig fram som modell och lite om hennes tid i Big Brother huset. En sak som jag dock blev MYCKET paff över när jag läste var att hon är född i Helsingborg och uppvuxen i lilla byn Lerberget som jag också kommer ifrån(!). Hon bodde sina första 5 år där innan föräldrarna skildes och flyttade vidare. Hur coolt är inte det?!? Annars vet jag inte vad jag ska säga om boken, jag har läst den men kommer nog inte att göra om det =P 


God morgon =P

Har nyss vaknat efter att ha jobbat natt. Fick inte sova så många timmar som jag igentligen hade velat, men vad gör man när man vaknar och sedan inte kan somna om igen....
Sitter här och äter lite frukost, ska snart ta och gå en sväng med Tindra. Till min förvånging så har de snöat inatt, dock inte mycket men man kan se små spår av det. Tindra älskar snö så hon blir nog glad =P 


Djurriket

Har just varit på Djurriket (vår närmaste djuraffär) och köpt godis till Tindra, det var helt tomt här hemma så det är skönt att ha fått laddat upp =)
Hon vet precis vart vi är på väg när vi korsar det sista övergångstället, då börjar hon vifta på svansen och dra i kopplet. Får verkligen jobba för att hon inte ska dra men hon har bara siktet inställt på ett ställe...
Inne i affären behöver jag inte vara orolig att hon stjäl nåt, hon är ju så liten och även om hon står på bakbenen når hon ändå inte över kanten till tunnorna med godis och leksaker. =) Så sött när hon försöker se vad som gömmer sig när nere eller se vad det är som luktar så gott =P Stegräknare

Igår när jag och My var nere i stan såg jag till att införskaffa mig en ny stegräknare. Min gamla gick jag ju och tappade förmodligen nere på landborgen någonstans, och kunde dessvärre inte hitta den igen. Kanske någon annan glad själ som hittade den.
I alla fall så ska jag se till att minst gå 8000 steg varje dag, jag vet att det inte är det optimala men man ska börja någon stans. Just nu känns det som om jag behöver ett sätt att ta mig ur soffan till att börja med. Sitter här på tok för mycket!! Nä nu är det ändrig på det som gäller!!! =P


Hatt & Honung

Jag och Mysan traskade ner till stan en liten sväng för att lämna tillbaka lite kläder och ta en fika. Vi värmde oss med vars en te och chailatte på espresso House. Till det åt jag en limemuffins(?) den var så där måste jag säga, hade nog förväntat mig någonting annat =P
På vägen hem gick vi in om butiken som säljer hattar och honung, vilken kombination tycker ni inte?!? Provade lite hattar och såg allmänt fåniga ut men det bjuder vi på =P

Fika, gott med varmt te i denna rysliga kylan!

Sicka Heetingar =P

Bilder från Kina

Här kommer några bilder sedan vi var i Kina 2006.

Här bodde vi, och så här såg många köpcentrum ut. Jätte många våningar med jätte många butiker.

Jag klappade en vit tiger, lite nervös i början var jag allt =P

Lili bjöd på kinesiks mat, hela gänget förutom Anita som fotar.

Vi tog en tur till ön Hainan och staden San Ya där vi solade och badade.

Mitt hår totalförstördes i San Ya, kunde inte hitta något balsam någonstans. Fick snart veta att kinser ínte använder balsam så som vi gör.

Åt och shoppade gjorde vi ännu mer, på denna resaturangen provade vi att äta orm. Det var en upplevelse =)

Mikael fick in snitsen till sist att äta med pinnar. Här firar vi hans födelsedag och som en pressent får han in en JÄTTE drink som skulle drickas upp medans den brann. =O) ÖRK!


Kina

Fick ett mail igår om att vi är välkomna till Kina och till Göte i Maj. =) Mamma och pappa har redan sagt att de kan ta Tindra under den perioden, min ledighet är inlämnad, (håll tummarna att den blir beviljad) sedan är det bara biljetter som ska bokas. Är så glad.. har väntat på att få komma dit en gång till, skulle ju åkt förra året men eftersom så mycket annat kom ivägen var det inte särskilt lämpligt att åka då. Ska bli så roligt och jag längtar redan!!
Ska lägga upp lite bilder sedan sist vi var där, men de ligger på den andra datorn så jag gör det senare =)


FCH

Jag hade tänkt kolla på när FCH spöade skiten ur Falun idag men riktigt så blev det inte. Jag var på plats och såg hela matchen men inte spöade FCH Falun för det =( De var välbehövliga poäng som de skulle ha kammat hem men i stället slutade matchen med 3-4 till Falun. Inte ens en pinne för oavgjort.
Jag tyckte att hela första perioden såg ut som en hönsgård. Alla spelare (ibåda lagen) for runder som tettingar, så uppfattde jag det i alla fall. Spelarna på plan hade kanske full koll på läget, vad vet jag =O) 
Andra perioden hände det inte mycket, inte ett enda mål petades in vara sig från hemma eller bortalaget. I tredje perioden såg alla ganska taggade ut, FCH hade många bra chanser men marginalerna var inte riktigt på deras sida. I stället kopplade Falun greppet. Ett sista försök var dock sekunderna innan matchslut när Marcus Gullstrand fick bollen, tyvärr kom han inte igenom den barriär av folk som stog framför mål.
Opp igen grabbar!!Efter matchen åkte jag hem till Mikael och efter inte så lång övertalan så beställde vi mat från Big Buddha. Varken han eller jag hade haft tankarna på någon middag idag, därför var inget framtagget ur frysen. Så hämtemat fick det bli, ganska skönt en söndag faktiskt.

Dock var vi så hungriga att jag missade att ta foto INNAN vi började äta. På bilden är det bara lite rester kvar, men gott var det =P


Morgonrunda

Vi har sovit riktigt mycket idag. Så skönt!! Jag slocknade i soffan igår och vaknade inte för ens vis halv elva snåret idag. Tror att min kropp försöker hämta igen sig. Idag har jag inte längre ont i halsen men snoret det rinner ;) Det är väl allt det "onda" som ska ut nu. Jag ska inte dansa ikväll, vågar inte riskera nått. Har redan varit hemma från jobb tillräckligt. Bättre att jag tar det lugnt och försöker hämta mig.
Ska dock och kolla på när FCH spelar hemma idag, då kan jag sitta och titta på folk när de anstränger sig. Så slipper jag själv göra det =)
Jag och Mikael började förmiddagen med att gå en runda med Tindra ner till stranden, på vägen hem stannade vi till på konditoriet och köpte nya bullar och vars ett weinerbröd =P
Nu när allting är uppslukat mår jag faktiskt lite illa. Blev FÖR mycket till frukost helt enkelt, men man lär väl sig av sina misstag (hoppas jag i alla fall)


Tindra busar på stranden =O)

RSS 2.0