Torsdag och allt vad det innebär.

Har varit uppe på djursjukhuset idag med Tindra. Hon har tränat nionde och näst sista gången på vattenbandet, en gång kvar i nästa vecka sen får vi hoppas att hon slipper det. Hon blir klart starkare och starkare för var vecka som går, snart är hon så återställd som hon kan bli.

Eftersom det är torsdag är det också stor städning av familjen Landgren/Blixt:s lya. Inte helt lätt att städa och feja runder med en nio veckors valp... Hela tre gånger lyckades hon kissa inomhus och inte berodde det på att hon var rädd eller ens lite nervös för tex dammsugaren, utan vi lyckades helt enkelt bara komma i otakt med kissandet. När vi var ute var hon inte kissig för att bli det strax efter att vi kom in ;)

Nu har jag och älsklingen doppat våra ändor i soffan men en kopp te/kaffe och en gräddbulle från Gräddbullerian. Ska avnjuta denna goda fika innan det är dax för mig att bege mig bort till veckans sista natt att arbeta.


 


Ute i regnet

Systrarna Bus är ute på promenad.
Eclipse har nu vant sig vid kopplet men stannar fortfarande då och då för att klia på halsbandet.

Regn är dock ingen favorit. Tar alla chanser hon får att stanna och ta skydd under en bil eller liknande. Tillsammans med Tindra går det dock bättre, hon fungerar bra som "drag" hund :D

 


Välkommen hem!

Igår kom äntligen den stora dagen som vi väntat på. Dagen det var dax att hämta hem vår nyaste lilla familjemedlem, nämligen lilla Eclipse.

Strax innan 18.00 landade vi i Skurup igår och förväntningarna var höga.
Pratade praktiska detaljer med uppfödaren, skrev på papper, packade ihop startkitet för att sedan vinka hej då och bege oss hemåt.

Fredrik satt i passagerar sätet med Eclipse i famnen. I tre minuter var bilresan intressant, sen tappade hon tålamodet och började gny och klänga på Fredrik.
Halvägs hem valde hon dock att lätta på den stressade lilla kisseblåsan, rakt i Fredriks knä ;) 

Väl hemma undersökte hon hela lägenheten snabbt och effektivt. Ingen rädsla för något utan ren nyfikenhet, så skönt!
Självklart hände det en och annan "olycka" inomhus redan första dagen i form av både kiss och bajs. Det tar ju ett tag innan polletten faller ner och hon förstår att behoven endast skall göras utomhus.

På kvällen efter många vändor ner från fyra våningar och ut på gräsmattan var det en trött liten hund och en helt slutkörd husse som somnade sida vid sida på golvet.
♥ Kärlek! ♥

Första mötet

I måndags var det återigen dax för oss att åka ner till Skurup och hälsa på valparna. Vid det här laget var de så gott som 7 veckor gamla, så när på en dag och mycket hade hänt sedan sist.

Nu var de fyra små livliga tunnor som busade runder och bet i allting =) Allt för att testa och känna sig fram.

Denna gången var Tindra med och fick för första gången träffa sin blivande lillasyster.
Mötet gick superbra! Lilla Eclipse (som valpen ska heta) fick sig en och annan tillsägelse utav Tindra och hon lyssnade utmärkt, la sig ner och visade underkastelse. Så jäkla skönt! En sten lättade från mitt hjärta och hemkomsten i nästa vecka känns helt plötsligt lika skrämmande längre.


Påskhelgen

Hela påsken har varit en enda lång och ganska så hektisk helg...

Började fredagen med att åka ner till Eslöv och till Fredriks mormor där släkten samlades och åt exotisk planka.

Då jag hade jobbat fram till 06:15 på morgonen och bara fått sova några timmar räckte det med ett par glas vin för mig och mina ögonlock började hänga ;) Tröttare än tröttast men vad gör man. Inte all har lyxen att vara ledig långfredagen.På lördagen åkte vi ut till mina föräldrar i husvagnen, åt påskmat tills det stod ur öronen. Eftermiddagen/kvällen spenderade vi med att spela en massa spel, äta godis varvat med ost ock kex. Trodde nästan jag skulle sprängas innan vi la oss ner för att sova :P

Söndagen fortsatte i samma anda som resten av helgen, dvs tillsammans med familjen. Men nu var det dax att packa vandringsväskan och bege oss ut i skogen.

Denna gången vandrade vi i Skrylle(?) Där vi också såg till att laga och äta påskmat.

Vi hade väldigt tur med vädret, om än lite kyligare detta året än förra. Men solen lös hela vandringen och vad mer kan man begära!?!


En helg i Stockholm

Här om helgen tog jag och Fredrik ett välbehövligt avbrott i vardagen och flyttkaoset för att åka till Stockholm och underbara Elisabeth och Christoffer.

På fredag kväll vid 22-23 snåret anlände vi efter 6 timmar i bilen till storstaden. Våra underbar vänner omfamnade oss och jag fick världens godaste kram av min sååå efterlängtade bästis ;)
Inne i deras finfina lägenhet hade de redan förberett och bäddat våra sängar samt satt öl och vin på kylning. Så långt in på natten satt vi uppe och pratade om en det ena och än det andra innan det var dax att krypa till kojs och vila upp sig inför kommande dag.

Under lördagen bestämde vi oss för att åka in till city och strosa i lite affärer och när vi tröttnade på det fick vi ett spontant ryck att vara riktigt turistiga genom att besöka Vasamuseet :)
Stockholm visade verkligen upp sig från sin bästa sida genom det härliga vårvädret. Inte nog med att ögonen fick sitt lilla godis i form av sol och blommor, så fick även smaklökarna och magen sitt efter ett utsökt besök på ett litet café i gamla stan vid namn "Chokladkoppen"
Lördag kväll bjöd på fest. En fest jag sent kommer att glömma, på både gott och ont...
När tuppen väckt oss på söndag förmiddag snörade vi på oss skorna och traskade bort till Hammarbysjöstad(?) för att avnjuta en härlig Brunch vilket blev en härlig start på dagen ;)

Eftermiddagen bjöd på lite shopping för att sedan gå över till klättring. Det var första gången jag testade på att klättra (Fredrik har gjort det i flera år och Elisabeth & Christoffer har nyss tagit sina gröna kort) För att vara första gången för mig tyckte jag att det gick bra och roligt var det också när jag överkom min höjdrädsla.
Söndagskvällen avslutades med tacos till middag därefter Transformers 3 på "hemmabion" i en skön soffa där jag helt och hållet slocknade ;) Tror nog jag får se om filmen, tyckte den var bra,... iaf första halvan av den ;)

Innan jag viste ordet av det hela hade en helt underbar helg bara svischat förbi och det var snart måndag morgon igen och dax att styta den blå lilla pärlan ner mot Skåne igen.

Jag hade verkligen den bästa helgen på länge tillsammans med dem bästa personerna!
Tack underbara ni för en härlig liten mini "semester"!!

RSS 2.0